miércoles, 28 de mayo de 2008

Moció a Laporta

Oriol Giralt presentarà demà prop de 9.000 firmes contra la Junta Directiva de Joan Laporta. De prosperar, els socis del Barça seran convocats a les urnes entre el 3 i el 14 de juliol per aprovar, o no, la moció de censura contra la Directiva.

No m’agrada Laporta però crec que l’extrem de provocar una moció és descabellat, malgrat la pèssima gestió esportiva aquests dos últims anys. És per això que crec que el vot de censura està dirigit única i exclusivament a Joan Laporta, i no a una directiva que ha aconseguit, entre altres coses, abanderar la modernització del club per posar-lo al nivell d’altres clubs europeus.

Laporta va arribar a la presidència del Barça al 2003 prometent un canvi radical en la manera de fer. Durant uns mesos la seva aureola il·luminava tots els camps de futbol. Però la bombolla va esclatar aviat. Potser per haver promès tant, la caiguda de Laporta ha estat més dura i l’ha portat, finalment, a tastar la seva pròpia medicina i haver d’afrontar el vot de censura.

Són molts episodis els que han fet que al soci i aficionat blaugrana els caigués la vena dels ulls. Començant pel fitxatge d’ Echevarría, cunyat de Laporta i patró de la Fundació Francisco Franco, com a membre de la Junta. Una decisió que no casava amb la catalanitat que defensava el nou president. O la famosa baixada de pantalons a l’aeroport; o, més recentment, els crits histèrics del ‘Al loro’; la pèrdua de papers a la llotja d’Old Trafford; els vols amb jet privat, o la omnipresència a mil un països diferents. Tot això ha fet veure que l’home que deia que dedicaria els millors anys de la seva vida al Barça, hagi fet al revés i hagi utilitzat la presidència del Barça per gaudir dels millors anys de la seva vida.

Foto: Efe / Toni Garriga
---------------------------------------
De reojo: Fins ara, ERC era el membre indisciplinat del Tripartit – 2. Però l’assumpte de la sequera ha fet que ICV-EU protagonitzi sortides de to també. Sembla ser que serà l’aigua la que pot provocar la major esquerda en el Govern Montilla.

2 comentarios:

Vida quotidiana dijo...

Es pot qualificar d'inoportuna, però penso que 8.000 socis tenen tot el dret del món a queixar-se del funcionament de la seva entitat. I penso que la directiva és igual de culpable del desgavell actual que el senyor Laporta, ja que no se'ls ha sentit dir ni piu o no s'ha vist que ningú marxés en desacord amb la línia que se seguia.

Dit això, m'ha encantat la darrera frase que has escrit. L'has clavat!

Enric Tomàs dijo...

Tens raó que la directiva viu del 'cuento' també. Només cal veure les seccions, començant pel bàsquet. Però insisteixo que aquesta junta ha modernitzat el club en una època, la globalització, on era l'única via a seguir. I que, imagino, que els més de 9.000 socis estan desencantats amb l'actitud de Laporta.